Gratis Zonnepanelen Offertes Vergelijken

Op steeds meer daken zie je ze liggen: zonnepanelen. Heb jij een koopwoning en overweeg je ook om zonnepanelen te laten plaatsen? Ontdek dan snel wat de mogelijkheden en kosten zijn in jouw situatie. Vraag nu eenvoudig zonnepaneel offertes aan en ontvang tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare bedrijven!

Zeer hoog rendement 21% Belastingkorting Goed voor het milieu

Waarom zonnepanelen op jouw dak een goed idee is:

Bespaar jaarlijks honderden euro's op je energierekening
Hele jaar rendement, ook op bewolkte dagen
Draag bij aan een beter milieu
Verhoog de waarde van je woning
Eenvoudige installatie en nauwelijks onderhoud nodig
Vraag nu eenvoudig zonnepaneel offertes aan en ontvang tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare bedrijven!


In 3 stappen naar goedkopere energie

Stap 1. Vul het formulier in.
Vul je gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

Stap 2. Telefonisch adviesgesprek
Jouw besparing wordt vrijblijvend berekend door onze experts.

Stap 3. Begin met besparen!
Installatie binnen 1 dag en direct goedkopere energie.


Bespaar op je energierekening

De belangrijkste reden voor veel mensen om zonnepanelen op hun dak te installeren, is om te besparen op de energierekening. Deze voordelen gelden ook voor bedrijven die hun zonnepanelen zakelijk aanschaffen. Dankzij het hoge rendement, mede dankzij de salderingsregeling, leveren zonnepanelen net zoveel op als 6% rente op de spaarrekening. Jaarlijks bespaar je honderden euro’s op de energierekening met zonnepanelen. Hoeveel dit precies is, hangt af van het aantal zonnepanelen, het type panelen en de stand van jouw dak. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde besparing die zonnepanelen opleveren:

Gratis Zonnepanelen Offertes Vergelijken

Het hele jaar door rendement
Zonnepanelen leveren niet alleen een hoog rendement in de zomer, maar werken ook perfect op bewolkte koude dagen. Hierdoor profiteer je het hele jaar door maximaal van jouw zonnepanelen.

Milieuvriendelijk
Met zonnepanelen wek je je energie op milieuvriendelijke wijze op. Zo draag ook jij een steentje bij aan een betere, schonere wereld.

Waardestijging woning
Zonnepanelen voel je niet alleen direct in de portemonnee, maar ook op de lange termijn. Heb je een zonnepaneleninstallatie op je woning of zonnepanelen op de overkapping, dan voegen de zonnepanelen ook extra waarde toe aan de woning. Zonnecellen zorgen namelijk voor een lager energielabel en dus ook een hogere woningwaarde.

Combineren met elektrische auto en laadstation
Rijd je elektrisch of overweeg je dit te gaan doen? Met zonnepanelen op het dak laad je je elektrische auto nóg goedkoper op. De met de zonnepanelen opgewekte stroom wordt namelijk gebruikt om je auto op te laden, waardoor er geen stroom van het net wordt gebruikt. Hiermee wordt elektrisch rijden nog voordeliger en bespaart u nog meer geld.

Snelle offerte, eenvoudige installatie & nauwelijks omkijken
In principe hebben zonnepanelen nauwelijks nadelen, iets wat op zich als een voordeel kan worden gezien. Een zonnepanelen offerte aanvragen is zo gedaan, de installatie wordt doorgaans geregeld, de panelen maken geen geluid en zodra ze geplaatst zijn hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Het enige wat soms als nadeel wordt gezien, is het kostenplaatje. Dit is dan ook de reden dat je verstandig aan doet om zonnepanelen offertes met elkaar te vergelijken!


Wat zijn de kosten van zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen verschillen erg per aanbieder. Daarom is het slim om je niet blind te staren op een enkele online zonnepanelen offerte. In plaats daarvan kun je veel beter online zonnepaneel offertes met elkaar vergelijken. De gemiddelde prijs voor tien zonnepanelen bedraagt €4.650. Dit is inclusief btw, montage en omvormer. Dankzij het hoge rendement betalen de zonnepanelen zich gemiddeld in 7 tot 10 jaar volledig terug. Hierna verdien je jaarlijks honderden euro's met het opwekken van je eigen stroom.

Monokristallijn, polykristallijn, dunne film & glas-glas panelen
We maken onderscheid tussen de volgende types zonnepaneel:

  • monokristallijn: zeer hoog vermogen, maar ook hoge aanschafkosten
  • polykristallijn: hoog vermogen, wat lagere aanschafkosten
  • dunne film: lage energie opbrengst, maar ook lage kosten per paneel
  • glas-glas: zeer hoog vermogen, zeer hoge kosten en langste levensduur

Zoals je ziet verschillen de types erg van elkaar, met name op gebied van prijs, vermogen (hoeveel energie wordt er opgewekt) en duurzaamheid. Het belangrijkste is dat je een type paneel kiest dat past binnen jouw budget en aan jouw wensen voldoet. De duurdere panelen hebben in sommige gevallen een betere prijs-kwaliteit verhouding, maar passen ze niet binnen je budget, dan zijn goedkopere zonnepanelen de beste oplossing.

Vermogen: hoeveel energie wekken jouw zonnepanelen op?
Doorgaans geldt: hoe hoger het piekvermogen, vaak uitgedrukt in Wattpiek (Wp), hoe hoger de prijs. Voor panelen met meer vermogen betaal je vaak meer, maar aangezien ze meer energie en dus lagere energiekosten opleveren ben je hiermee vaak toch goedkoper uit. Hetzelfde geldt in principe voor het aantal zonnepanelen. Elk zonnepaneel ‘meer’ kost minder per stuk als gevolg van eenmalige kosten, zoals de installatiekosten, en eventueel van de verkopende partij.

0% BTW op zonnepanelen
Wist je dat je sinds 1 januari 2023 geen btw meer betaalt bij de aanschaf van zonnepanelen? Het btw-tarief is sinds begin 2023 teruggedraaid naar 0%. Het voordeel hiervan is dat je geen btw betaalt, maar ook geen formulieren moet invullen en opsturen naar de Belastingdienst. Dit scheelt je een hoop tijd vergeleken met de oude situatie, waarbij je wel 21% terug moest vragen bij de Belastingdienst.

Zonnepaneel offerte vergelijken
Zonnepanelen zijn een grote investering. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan om zeker te weten dat je de beste deal kiest. Vergelijk de bedrijven niet alleen op prijs, maar let ook op certificaten en garantiemogelijkheden.


Hoe Werkt Zonne-Energie?

Zonne-energie werkt door het vastleggen van zonlicht via zonnepanelen, die halfgeleidermaterialen bevatten die een elektrische stroom genereren wanneer ze worden blootgesteld aan fotonen. Deze gelijkstroom (DC) wordt omgezet in wisselstroom (AC) via een omvormer, waardoor het bruikbaar is voor het voeden van huizen en bedrijven. Overbodige elektriciteit kan terug worden gestuurd naar het elektriciteitsnet, opgeslagen in batterijen of verrekend via netto-meteringprogramma’s, wat zorgt voor een betrouwbare en duurzame energiebron.

Ontgrendel Het Volledige Potentieel Van Zonne-Energie

Het benutten van de kracht van zonne-energie brengt talrijke voordelen met zich mee, waarvan de opmerkelijke veelzijdigheid de belangrijkste is. De dagen waarin dure en complexe systemen nodig waren om te profiteren van schone, groene energie, behoren tot het verleden.

Met geavanceerde technologieën en een scala aan op zonne-energie werkende producten tot je beschikking, is toegang krijgen tot zonne-energie nog nooit zo eenvoudig geweest. Van zonne-verlichtingssystemen tot draagbare energieoplossingen, opladers en powerbanks: je kunt zonne-energie moeiteloos integreren in je dagelijks leven.

Nu, meer dan ooit, kunnen mensen over de hele wereld profiteren van de enorme voordelen die hernieuwbare zonne-energie biedt. Omarm deze duurzame oplossing en begin vandaag aan een groenere, efficiëntere energiereis!


Rendement zonnepanelen


Zonnepanelen NL | © 2024 All rights reserved.