Hypotheken Online

Zorgeloos wonen met een hypotheek die bij u past. Een huis kopen, verbouwen of uw hypotheek wijzigen? We helpen u graag met uw hypotheek. Sluit uw hypotheek af met advies van een hypotheekadviseur. Of kies voor Hypotheek Zelf Regelen, met hulp van een hypotheekcoach. Bespreek uw mogelijkheden in een videogesprek, gratis en vrijblijvend.


Gratis oriëntatiegesprek
Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren
In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna of neem contact met ons op.

Korting op uw hypotheekrente
Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.


Zo werkt hypotheek afsluiten met adviseur

Gratis oriëntatiegesprek
Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. U bespreekt samen met de hypotheekadviseur uw wensen en mogelijkheden.

Adviesgesprek
Bod op een huis gedaan of hypotheek aanpassen? Maak dan een vervolgafspraak met een adviseur voor een volledig hypotheekadvies.

Hypotheek afsluiten
Na het hypotheekadviesgesprek krijgt u een compleet adviesrapport. Waarin we onze adviezen en keuzes voor u samenvatten.


Wat is een adviesrapport?

Tijdens een hypotheekgesprek berekent de hypotheekadviseur uw maximale hypotheek en geeft advies over de hypotheekvorm en hypotheekrente. Ook bespreekt u samen de financiële risico’s als bijvoorbeeld uw inkomen daalt. Na het adviesgesprek ontvangt u een uitgebreid adviesrapport, zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen.

Hoe werkt advies via Beeldbankieren?

Hypotheekadvies waar en wanneer u dat wilt? Dat kan via Beeldbankieren. U spreekt de hypotheekadviseur via de webcam. En de documenten die u nodig heeft, deelt u makkelijk via een linkje op uw beeldscherm.

Hoe kan ik documenten uploaden?

Heeft u binnenkort een oriëntatie- of adviesgesprek? Bereid u dan alvast goed voor. In uw Persoonlijke Omgeving kunt u de benodigde documenten alvast uploaden zoals uw loonstrook of werkgeversverklaring en deze delen met de adviseur. Zo heeft de adviseur alvast inzicht in uw persoonlijke situatie. Bekijk de checklist.

Welke woonverzekeringen heb ik nodig?

Uw huis meteen verzekeren? Onze inboedelverzekering en opstalverzekering sluiten perfect op elkaar aan. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Hoe werkt een videogesprek?

Het videogesprek met een adviseur is hetzelfde als een live gesprek op kantoor, maar dan via video. U bespreekt dezelfde onderwerpen en deelt makkelijk de documenten die u nodig heeft via een linkje op uw beeldscherm.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een geldlening voor een woning. Het wordt ook wel een hypotheeklening, hypothecaire lening, hypothecair krediet of lening met hypothecaire zekerheid genoemd. Als u geld wilt lenen om een huis te kopen, berekent u eerst uw maximale hypotheek. Daarna kiest u:

  • de Budget of de Woning Hypotheek
  • de hypotheekvorm om uw hypotheek terug te betalen
  • een vaste of variabele rente

Een hypotheekadviseur kan u helpen bij en adviseren over deze keuze. Maak een afspraak en u kunt binnen 24 uur terecht voor een gesprek.

Hoe werkt een nieuwbouwhypotheek?

Nieuwbouw kopen gaat anders dan bij een bestaande woning, maar de hypotheek is eigenlijk hetzelfde. Er zijn wel wat aandachtspunten extra belangrijk bij nieuwbouw. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te controleren hoe lang de hypotheekofferte geldig is. En hoe het zit met het bouwdepot.

Lees hier meer over nieuwbouw kopen. Of maak een afspraak met de nieuwbouwdesk, waar gespecialiseerde hypotheekadviseurs klaar zitten om uw vragen te beantwoorden.

Kan ik een hypotheek afsluiten als zzp'er?

Dat kan. Bij ABN AMRO is het mogelijk om al na één jaar zzp'er een hypotheek af te sluiten, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). We bepalen uw maximale hypotheek dan op basis van 75% van uw inkomen uit de onderneming in dat jaar. Bent u langer zzp'er? Dan geldt ook hoger percentage.

Bent u geen zzp'er, maar heeft u een ander bedrijf? Bekijk dan eens onze pagina over een hypotheek voor ondernemers. Hier leest u hoe we uw maximale hypotheek berekenen en vindt u handige informatie, zoals een stappenplan huis kopen.