Lån Penge 1.500 kr - 50.000 kr

En kredit er en fantastisk måde at få ekstra økonomisk fleksibilitet. En kredit giver dig en buffer af penge, du kan bruge lige når du har lyst. Hos Ferratum mener vi at det skal være let at åbne en kredit. Derfor kan du nemt ansøge om en kredit på nettet - direkte fra din telefon eller computer. For at søge skal du blot vælge en kreditramme og trykke ansøg. Følg ansøgningsprocessen og angiv dine oplysninger. Så er du færdig.


Ansøg nemt online!

  1. Fortæl os hvor meget du skal bruge.
  2. Ansøg og indtast dine oplysninger.
  3. Få svar inden for få minutter.


7 begreber du skal kende når du søger om en kredit

1. Kreditramme
Når du skal have en kredit, skal du bestemme dig for hvor stor en kreditramme du har behov for. Rammen er det maksimale beløb du kan låne. Det er forskelligt hvad banker og kreditselskaber kan tilbyde, så det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder. Når du ansøger om en kreditramme, kan det godt være at banken godkender dig til en lavere eller højere ramme, end du har søgt om. Hvis du er godkendt til en højere ramme, kan du selv vælge hvilken ramme du vil have, men hvis du er godkendt til en lavere ramme, kan du ikke få den fulde ramme du har søgt om. Når du har tilbagebetalt dine udtræk, har du fortsat hele din kreditramme til rådighed, så du kan bruge den igen. Det er altså ikke bare et almindeligt afdragslån, men derimod et beløb du bliver ved med at have til rådighed.

For at kunne optage et lån hos Ferratum, er det først og fremmest en forudsætning at man opfylder vores lånevilkår. Derudover går vi meget op i at gennemføre en sikker og ansvarlig kreditvurdering af vores kunder, som du kan læse nærmere om i næste afsnit. Dette er til for vores kunders eget bedste. Derfor er det ikke alle ansøgere som bliver godkendt til en kredit, eller som bliver tilbudt det ønskede beløb. Hvis du bliver godkendt til en kredit, kan du se din kreditramme, hvor meget du har lånt og hvor meget du har tilbage af din ramme i din kreditaftale og på din online profil – ”Min Konto”. Har du brug for at tjekke din kreditramme, så log ind på Min Konto.

2. Kreditvurdering
Når låneudbydere skal tildele en kreditramme, foretager de en kreditvurdering, der undersøger din kreditværdighed. Altså, en vurdering af om det er forsvarligt at give dig et lån. Vurderingen er til for at beskytte folk fra konsekvenserne af ikke at kunne betale et lån tilbage. I kreditvurderingen indgår som regel ting som din årsopgørelse, beskæftigelsesforhold, indtægter, faste udgifter, disponibel indkomst osv. Det er alt sammen med til at beskytte dig som kunde mod for høje lån eller lån i det hele taget. Hos Ferratum Bank har vi strammet op på vores kreditvurdering. På den måde kan vi bedre sikre os, at du ikke får et lån, du ikke har råd til.

3. ÅOP og rente
ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er et godt værktøj til at se, hvad det koster at få et lån. Den ÅOP der er angivet for kreditter viser det du skal betale, hvis du trækker 100% af din kredit, og tilbagebetaler den over 12 måneder. ÅOP er især godt til at sammenligne lån med ens størrelse og løbetid, men hvis du regner med at betale dit udtræk tilbage inden for kort tid, når du slet ikke at skulle betale den høje procent, der er angivet i ÅOP. Tænk derfor også over, hvor lang tid du regner med at skulle betale af på dit udtræk.

Noget af det bedste ved en kredit er at du kun betaler renter af de penge du bruger. Hvis du har fået en ramme på 20.000 kr. og har trukket 3.000 kr. fra den, så betaler du kun renter af de 3.000 kr. Det koster altså ingenting at have de resterende 17.000 kr. til rådighed.


4. Løbetid
Når du ansøger om en kredit er det vigtigt at du undersøger løbetiden, så du ved om den er lang nok til at dække dine behov. Hvis du ikke skal bruge pengene i særlig lang tid, har du kun brug for kort løbetid. En af fordelene ved lang løbetid på en kredit er at du bliver ved med at have pengene til rådighed, hvis du får brug for dem igen - uden at skulle igennem en ny låneproces. Med Ferratum Kredit får du en fleksibel løbetid. Vi reklamerer med 47 måneders løbetid, men du bestemmer selv hvor hurtigt du vil betale af. Du kan betale af på både over og under 47 måneder. Med et lån som Ferratum Kredit, anbefaler vi at du betaler tilbage i løbet af få måneder dvs. at du afdrager med et større beløb end den påkrævet minimumsbetaling. På den måde er du hurtigere om at indfrie din kredit med lavere omkostninger.

5. Udbetaling
Der er stor variation på hvor hurtigt og nemt man kan lave udtræk fra en kredit. For nogle er det en dag eller to, inden for en time eller øjeblikkeligt. Tidligere har du hos Ferratum Danmark kunnet få udbetalt til din NemKonto inden for 45 minutter i åbningstiden, men nu da vi er blevet til Ferratum Bank, kan du lave udtræk med øjeblikkelig udbetaling til en selvvalgt bankkonto hele døgnet rundt, alle årets dage. Pengene er til rådighed inden for få minutter – uanset om det er søndag, Skærtorsdag, Store bededag eller Juleaften.

6. Tilbagebetaling
Når du låner penge, skal de også betales tilbage. Så når du får en kredit, skal du huske at se, hvad din månedlige tilbagebetaling bliver på dit udtræk. Så kan du nemlig overveje om du kan betale din månedlige ydelse. Den forfalder på det samme tidspunkt hver måned, så du skal være sikker på at der er penge på kontoen, når du skal betale tilbage.

7. Morarenter
Uanset hvor du låner penge skal du betale dem tilbage med renter til et bestemt tidspunkt. Hvis du ikke betaler til tiden, vil der blive pålagt ekstra renter som kompensation, for at udlåner ikke får sine penge. Det er i langt de fleste tilfælde ikke muligt at udskyde tilbagebetalingen, så du skal huske at betale til tiden. Hvis du havner i en situation, hvor du ikke kan betale pengene tilbage alligevel, kan du booke et gratis møde med gældsrådgivningen, der er drevet af Forbrugerrådet Tænk. Her kan du få rådgivning til at håndtere din gæld. Det kan også være at din kommune har en gældsvejledning, der kan hjælpe dig med dine problemer. Jo tidligere du tager hånd om situationen, jo bedre er du stillet.

Ansøg om en Ferratum Kredit her og nu og få svar med det samme. Vi udbetaler døgnet rundt, og du har pengene inden for få minutter!


Forstå forskellen på de forskellige lånetyper

Du har sikkert hørt begreberne før: stående lån, annuitetslån og serielån. Men hvad er forskellen egentlig på disse lånetyper, og hvad har den af betydning for din privatøkonomi?

Når du skal optage et lån, er et af de vigtigste forhold at have styr på, hvor meget du skal betale hver måned. På den måde sikrer du dig, at du har råd til at låne, og at du stadig har penge nok til dine faste udgifter og dit almene forbrug, når dine afdrag er betalt. Her er det essentielt at kigge nærmere på lånetyper, fordi den primære forskel findes i deres terminsydelse - altså din månedlige regning.

Inden vi går i dybden med lånetyperne, skal vi have en definition på plads af et vigtigt lånebegreb - nemlige terminsydelse. Denne ydelse er det samlede beløb, som du skal betale for dit lån på fastsatte tidspunkter. Termin kan være månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller helårlig alt efter låneaftalen, men vi vil i denne artikel fokusere på en månedlig termin. Den inkluderer både afdrag, som er det beløb, du betaler af på lånet, og så inkluderer den renteomkostninger, som er omkostninger forbundet med at have lånet. For at forstå forskellen på lånetyperne, er det essentielt at skelne mellem afdrag og renteomkostninger, som altså udgør den samlede terminsydelse.

1. Annuitetslånet
Det første lån, som vi skal se nærmere på, er annuitetslånet. Det kan du møde, hvis du vil låne penge gennem et forbrugslån, privatlån, samlelån eller realkreditlån.

Kendetegnet for denne lånetype er, at du betaler et fast beløb hver måned - altså en fast terminsydelse. Selvom denne vil være ens i hele lånets løbetid, vil dine betalinger i starten hovedsageligt gå til renteomkostninger, hvorefter de gradvist vil gå over til afdrag på selve lånet. Det vil ske i takt med, at du nedbringer din restgæld, hvorfor dine renteomkostninger løbende vil blive mindre, fordi du skylder færre og færre penge til din kreditor.

Dine rentebetalinger er fradragsberettigede, hvilket vil sige, at når du i starten af lånet betaler en stor procentvis del til renteomkostninger, vil dine ydelser være relativt små efter skat. Dog skal du være opmærksom på, at du ved denne lånetype, ikke vil få en økonomisk fornemmelse af, at du skylder mindre i takt med at ydelserne betales.

2. Serielånet
Denne lånetype kan du støde ind i, hvis du optager et traditionelt banklån. Modsat annuitetslånet, skal du med et serielån betale det samme faste afdrag på dit lån hver termin. Renteomkostningerne vil samtidig falde, i takt med at du afdrager på din hovedstol. Dvs. at hvor du ved et annuitetslån har samme ydelse hver måned, vil du med et serielån opleve en faldende samlet ydelse, jo tættere du kommer på din indfrielse.

Men skal jeg så ikke betale meget i starten af lånet? Jo, det skal du. I starten af lånet vil du have høje renteomkostninger, mens dine faste afdrag på lånet er konstante, og derfor vil du have en høj terminsydelse. Her vil du, efter et par betalinger, kunne mærke forskellen i størrelsen på dine terminsydelser, og du vil gradvist opnå et højere rådighedsbeløb.

3. Det stående lån
Det sidste lån, som vi skal se nærmere på, er et stående (eller fast) lån. Stående lån findes bl.a. som online kreditter og kassekreditter i banken. Derudover bruges lånet i sammenhæng med fastforrentede realkreditlån, såfremt de har en længere afdragsfri periode.

Lånet adskiller sig fra annuitetslån og serielån, ved at det er afdragsfrit i hele lånets løbetid frem til sidste termin. Det betyder altså, at du har en meget lav terminsydelse, som kun er baseret på renteomkostninger. Når sidste termin nærmer sig, skal du gøre dig klar til at indfri hele lånet ved at betale ét stort afdrag.

Fordelen ved denne lånetype er, at du typisk vil få en lavere rente på lånet, og du ikke har høje løbende ydelser. Ulempen er derimod, at du i lang tid vil være bundet til en høj gæld, hvilket kan gøre det vanskeligt at optage ny gæld, hvis dit økonomiske udgangspunkt skulle ændre sig i låneperioden.


Behov eller lyst – Hvornår skal man tage et lån?

Tja, det er et godt spørgsmål. Og hvad er forskellen på at have behov for noget og lyst til noget? På nogle måder er det subjektivt, for vi har hver især forskellige mål for hvornår vi tager beslutninger med vores følelser, og hvornår vi er rationelle og laver meningsfulde investeringer. Det er vigtigt at overveje sin generelle økonomiske situation, eksisterende gæld og de ekstra bekymringer det kan give at stifte meget gæld. På den anden side er der mange gode grunde til at tage et lån. F.eks. forbedringer af hjemmet, teknologi til arbejde og studier eller investering i helbred og velvære. Når det er sagt, er der nogle grundlæggende principper man kan følge, når man overvejer at låne penge. Læs mere nedenunder for at afdække forskellen mellem dine behov og dine lyster, så du kan tage kontrol over dine følelser og penge når det kommer til lån.

Det store billede
Se på det store billede når du søger ekstra kapital. Hvis du vil finansiere et karriereskift eller en uddannelse, kan det være nødvendigt at tage et lån til at betale daglige udgifter, så du kan drive dit liv fremad. Lige så vigtigt er det at sørge for at du er dækket ind på den korte bane, så du kan koncentrere dig om dine langsigtede mål. Et kortsigtet lån kan dække dine umiddelbare behov, så du får tid til at planlægge den lange bane.

Investeringer i hjemmet
Som regel stiger hjemmets værdi når man investerer i forbedringer, så overvej hvad du gerne vil forbedre og hvorfor. Handler det om din personlige smag eller om at tilføje mere værdi til hjemmet? Nye vinduer er et bud på en fornuftig investering, hvorimod at male huset i en hidsig farve som regel ikke er godt for værdien. Gode varmekilder og isolering er forbedringer der giver værdi når hjemmet skal sælges, men også imens man bor der. Det meste arbejde på selve hjemmet giver værdi, men det er smart at tjekke efter. En typisk overvejelse er f.eks. hvor stor en varmebesparelse nye vinduer giver om året, og om det vil gøre noget ved hjemmets overordnede tilstand og salgsværdi. Hvis du kan få pengene igen gennem energibesparelser og øget salgsværdi, er det en god investering.

Det er dog ikke alle forbedringer der handler om vinduer, energi, isolering og salgsværdi. I første omgang skal man forbedre sit hjem fordi man selv kan nyde godt af det og har lyst til det. En flot terrasse kan give meget nydelse, og måske du endda kan lægge den selv? På den måde betaler du mindre for din forbedring, men hvis du gør det ordentligt, kan det ses på hjemmets værdi. Gør-det-selv projekter der tilføjer noget til hjemmet kan være gode investeringer til glæde for dig selv og din økonomi, men det skal også gøres rigtigt! Klamphuggeri betaler sig ikke på den lange bane og kan ende med at koste dig mere.


Transport
Du kan bruge og spare mange penge på transport. Bilkøb er f.eks. en god investering hvis du skal bruge den til dit arbejde eller din overordnede livskvalitet. Men så bliver spørgsmålet hvorvidt du skal købe ny eller brugt? Svaret afhænger altid af din kontekst. En ny bil koster mindre at vedligeholde og bringer færre overraskelser. En brugt bil koster mindre i starten, men skal repareres oftere og bruger mere brændstof. En el- eller hybridbil sparer på brændstofs omkostningerne, men kræver også en stor investering til start. Hvis du er bekymret for omkostningerne for dit bilkøb, skal du tænke på det praktiske frem for luksusudstyr i første omgang. En bil er en stor udgift uanset hvad, og derfor er det vigtigt at tænke på dine daglige behov frem for alt når du skal finde og finansiere det rette køretøj til dine behov.

Udgifter til uddannelse
Det er et godt mål at få mere uddannelse eller arbejde imod en lysere fremtid. Læg en plan for dine ambitioner, og undersøg hvad der kan fungere for dig i din nuværende situation. Skal du have en ny uddannelse hurtigt, eller kan du tage den over længere tid? Mange skoler har mange forskellige muligheder for efteruddannelse og kortere eller længere kurser.

Teknologi
Ny teknologi kan være godt for din underholdning derhjemme, men også dine karrieremål. Men har du behov for den nyeste telefon, eller er det bare noget du har lyst til? Overvej dine muligheder og hvad der er rigtigt for dig og din situation. Kan en ny konsol erstatte dyre familieudflugter til biografen? Så er det måske værd at overveje som en investering i billigere underholdning. En ny telefon kan være en del af din foto-hobby, og en ny computer kan være et led i at starte en virksomhed. Tænk på din investering og overvej de positive og negative sider. Måske kan en ny gadget tilføje kvalitet til dit liv og arbejde. I det tilfælde er det en god investering for dig.

Helbred og velvære
Dit helbred er helt essentielt hvis du skal leve et tilfredsstillende liv, og det skal ikke ses som en luksus at tage sig af sig selv. Identificer dine behov og læg en plan, eller gør dig nogle overvejelser om hvordan du kan tage dig af dig selv. Det kan være en månedlig massage, et fitness-medlemskab eller et par løbesko. Tænk på hvad du har råd til, og prioriter hvad der skal til for at du har det godt. En ferie kan også være det du har behov for til at komme op i gear igen og undgå stress. I nogle tilfælde er det et lån værd at tænke på sit helbred.

Invester i dig selv
Ligesom med helbred og velvære er det vigtigt at overveje at investere i sig selv når det kommer til din karriere. En ny garderobe til det nye arbejde kan sikre at du passer ind, og måske endda give dig mere selvtillid og succes. Det afspejles i din produktivitet når du har det godt, og det vil hjælpe din vej til en tilfredsstillende karriere.

Lad skyldfølelsen over at bruge penge ligge, og tag ejerskab over hvordan du ønsker dit liv skal være. Hvis et køb passer ind i din overordnede plan og dit budget, så skal du slå til. Nogle gange kan et lån være en hjælpende hånd til at få plads til dine behov og skabe positive bidrag til dit liv. Det er vigtigt at du selv opsøger masser af information før du investerer i ting, så du kan føle dig sikker i at tage beslutninger, der hjælper dig med at opfylde dine mål.

Hvorfor låner folk og virksomheder penge?
Der er mange forskellige grunde til at låne penge, og der er lige så mange smarte måder at låne penge på, så du kan investere i dig selv, din virksomhed eller mindre stress i hverdagen. Det er hverken mærkeligt eller unormalt at låne penge til boligprojekter, reparationer, ferier osv. Nedenunder kan du læse om forskellige grunde til at taget et lån, og du får også gode råd til hvordan du kan tænke på lån og kredit.


Investeringer i virksomheden eller boligen
Det er helt almindeligt at tage et midlertidigt lån, for at betale depositum og forudbetalt husleje på en lejlighed eller låne til at investere i en virksomhed. Som iværksætter er det godt at investere sine penge, så man kan drive sin virksomhed fremad, men det betyder også at man sandsynligvis ikke har en masse kontanter til overs. Her er et lån en god mulighed, så man som iværksætter ikke går glip af gode chancer.

Det er lidt ligesom når virksomheder sælger aktier i deres selskaber for at få penge til at investere i virksomhederne. Med et lån sælger du dog ikke din bil for at reparere den, eller din virksomhed for at vækste den. I stedet betaler du renter, men princippet er det samme.

Lån og få mere tid
Kender du udtrykket: ”Tid er penge”? Hvis du mangler penge i en kort periode til at dække en investering indtil du får løn næste gang, er et lån som Ferratum Kredit en god mulighed. Når din løn kommer, kan du betale din kredit tilbage, og du vil kun have betalt renter i en kort periode.

Rentefrit lån – gratis eller ikke?
Rentefrit betyder ikke nødvendigvis gratis. Ofte bliver der pålagt oprettelsesgebyrer, faktureringsgebyrer, servicegebyrer osv., og det gælder både almindelige lån og finansiering på produkter. Derfor kan der godt være en effektiv rente, selvom den nominelle rente er 0%. Det er meget vigtigt at være opmærksom på vilkårene og alt det der står med småt. Hos Ferratum har vi ingen gebyrer – kun renten, og den er til at gennemskue.

Reducer dine udgifter
Hvis du har taget et forbrugslån, eller hvilket som helst andet lån, kan du betale mere end minimumsbeløbet for at betale af hurtigere. Hos Ferratum koster det ikke noget at indfri lånet før tid, og du kan selv styre hvor meget ekstra du vil betale. Jo kortere du har lånet, jo færre penge betaler du i rente.

Uventede udgifter
Et dyrt tandlægebesøg eller en akut reparation på bilen kan komme helt uden at man venter det, og måske endda lige oven i hinanden! Det er vigtigt at betale sine regninger og helst til tiden, og det er bedre at betale dem med lånte penge, end helt at lade være. I mange tilfælde er renterne billigere end høje gebyrer eller overtræk på kontoen.

Forbrug
Man kan også låne penge til shopping, indkøb af elektronik, rejser osv. Det er en måde at finansiere forbrug som man ikke har råd til i længden. Det er meget normalt at tage forbrugslån til at finansiere sine indkøb, og det er også helt naturligt gerne at ville købe lækre ting. Man skal dog passe på med at tillægge sig for dyre vaner, for lånet skal jo også betales tilbage. Hvis man bruger sin kredit til at finansiere almindeligt forbrug, og hele tiden trækker mere end man betaler tilbage, skal man genoverveje sine vaner og økonomiske situation.

Kloge investeringer
Du kan tjene penge på at bruge penge. Hvis en investering giver større afkast end renten på at låne pengene, har du tjent på at låne dem. Det må man sige er en smart investering, for du har nemlig tjent penge på andre folks penge. Det er f.eks. det der sker når man låner penge til et hus, der stiger i værdi.

Som vi har vist her, er der mange gode grunde til at folk og virksomheder låner penge. Det er helt almindeligt, og det er bestemt ikke noget man skal skamme sig eller være flov over. Du skal bare huske at have en plan for din økonomi, så du får en god oplevelse ud af din kredit, og så du er sikker på at det giver mening for dig at tage et lån.