Boliglån Flere Tilbud i én Ansøgning

Skal du købe ny bolig, eller er det på tide at kigge dine lån igennem? Sammenlign boliglån - få et hurtigt overblik og se, hvad du kan låne til bolig. Vi hjælper dig med at undersøge boligfinansiering og lånemuligheder. Fortæl os om dit behov. Vi indhenter tilbud blandt 30+ banker. Vælg den bank du vil gå videre med.

Sådan fungerer det

Du skal igennem nogle få step, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

1. Fortæl om dine behov og ønsker
Udfyld vores formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

2. Vi indhenter tilbud fra banker der matcher
Vi finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

3. Vælg den bank der passer dig
Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Få personlige lånetilbud fra flere banker

Vil vi gerne gøre det nemt for dig at udleve dine boligdrømme. Du kan nemlig hurtigt og nemt indhente personlige lånetilbud på boligfinansiering fra flere forskellige banker.

Indsend en ansøgning via platform og læn dig tilbage, imens vi gør resten af arbejdet. Vi skal nok lade dig vide, når vi har indhentet dine tilbud, og vi tager gerne en snak, hvis du spørgsmål til processen, din tilbud eller noget helt tredje.

Du er garanteret samme eller bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Hvad er et boliglån?

Når du skal købe hus eller ejerbolig, er det de færreste, der kan betale kontant, og lang de fleste bliver nødt til at tage et eller flere boliglån. Derfor er det godt at vide, hvordan boliglån/huslån, realkreditlån og egen udbetaling hænger sammen.

For at kunne få et boliglån skal du selv kunne lægge 5 % af boligens pris. Det kræver altså en god opsparing, da du ikke kan få finansieret det hele gennem banken. 80 % af boligens pris, kan du finansiere gennem et realkreditlån, og de sidste 15 % af prisen kan du låne til med et boliglån i banken.

Når du tager et boliglån, skal du kigge på etableringsomkostningerne, rentesatsen, ÅOP og hvor mange år du har til at betale lånet tilbage – i fagsprog hedder det lånets løbetid.

Hvad er det billigste boliglån?

Der er mange, som jagter det billigste boliglån og i den forbindelse, får det mange til at spørge om, hvad et boliglån koster. Det korte svar på dette spørgsmål, er at der ikke findes en universel pris på boliglån. Det afhænger nemlig af den vurdering som bankerne laver af dig i forbindelse med dit boliglån. Bankerne vurderer dig nemlig ud fra forskellige parametre, heriblandt din økonomi. Derfor vil prisen på dit boliglån, nødvendigvis ikke være den samme din nabo.

Hvis du vil sikre dig det billigste boliglån, er det altid en god ide at undersøge markedet og indhente flere tilbud fra forskellige banker. Dermed er du sikker på at du får det bedste boliglån som matcher din økonomi og behov. Du kan desuden benytte en låneberegner til at få en grov fornemmelse af prislejet. Hvis du ved hvilken type bolig du søger (andelsvbolig, ejerbolig eller fritidsbolig), kan du også benytte en boliglånsberegner.

Når du sammenligner boliglån i søgen efter det bedste boliglån, kan det være en fordel at kigge på et låns ÅOP. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, og dækker over, hvad lånet kommer til at koste dig i sidste ende. Mange tror fejlagtigt at du skal holde øje med renten på dit boliglån, men lånet med den laveste rente kan sagtens ende med at blive dyreste lån. ÅOP dækker blandt andet over renten samt etableringsomkostninger for boliglånet. Det skal siges, at du stadig skal forholde dig til dit boliglåns rente og etableringsomkostninger, da det kan variere fra bank til bank.

Etableringsomkostninger på boliglån

Mange tror fejlagtigt, at etableringsomkostningerne er de samme i alle banker. Men det er langt fra tilfældet. Derfor kan det godt betale sig at undersøge, hvad banken tager for at oprette lånet, inden du tager et boliglån.

Etableringsomkostningerne dækker over de omkostninger banken har med at oprette boliglånet til dig. Herunder den tid bankrådgiveren skal bruge på at indhente og behandle dine oplysninger, holde møde med dig og lave de nødvendige papirer.

Etableringsomkostningerne dækker dog ikke over de udgifter, der er til tinglysning. Når du tager et boliglån, bliver lånet tinglyst, fordi banken tager pant i din bolig. Det betyder, at hvis du af den ene eller anden grund ikke kan betale lånet tilbage, og dit hus ender på tvangsauktion, så har banken krav på at få sine penge igen ud af de penge der kommer ind fra salget af huset, fordi de har pant i boligen.

Hvilke udgifter er der ved et boligkøb

I forbindelse med en boligkøb kan der forekomme udgifter, som du skal forholde dig til, og som skal betales udover selve lånebeløbet og dets renter. Heriblandt finder du;

 • Ekspeditionsgebyrer
 • Tinglysningsafgifter
 • Kurtage

Hvad skal du vide, når du søger boliglån?

Det at købe en bolig og valget af boliglån og realkreditlån er en af de største beslutninger, du kommer til at tage. Det hus du ender med at købe, vil have stor betydning for din fremtid, da du sandsynligvis kommer til at tilbringe en stor del af din tid i huset. Det er måske det hus, hvor du skal stifte en familie, dine børn skal vokse op, eller der du skal blive gammel. Derudover kan dit boliglån, også kaldet huslån, og realkreditlån have stor betydning for din økonomi, da det er nogle af de største lån, du kommer til at optage i den nærmeste fremtid.

Derfor er det også vigtigt, at du er klædt ordentlig på, når det kommer til boligkøb og boliglån. Derved er du sikker på at træffe den bedste beslutning og få det bedste boliglån som matcher dine behov og økonomi.

Her på siden vil du kunne finde svar på alle de spørgsmål, du måtte have, når du står foran et boligkøb og i den forbindelse, leder efter det bedste huslån, der passer dine ønsker og behov.

Huslån – Brug boliglånberegner

Du går måske med tanker om at købe dit drømmehus, men er tvivl om, du kan låne så stort et beløb. Et boliglån har nemlig stor betydning for din privatøkonomi, og derfor er det vigtigt at sikre dig, at du har råd til andet end husleje, efter dit boligkøb.

Hvis du gerne vil have en ide om, hvor meget du kan låne og hvad et lån vil koste dig, kan du bruge boliglånsberegner. På den måde forelsker du dig ikke i et hus, som du i sidste ende ikke har råd til.

Boliglån beregning

Hvis du selv vil beregne, hvor meget du kan låne, kan du gange din årlige hustandsindkomst før skat og gange den med 4. Dette tal er, hvad du kan købe bolig for. Hvis du har gæld, skal du modregne gældsbeløbet. Udover det beløb du får regnet dig frem til, er det en forudsætning at du kommer med 5% af boligens pris som udbetaling.

Lån til hus – Boliglån rente

Helt enkelt er renten på et boliglån, den pris du betaler, for at kunne låne penge i banken. Renten på det billige boliglån er forskelligt fra bank til bank, og kommer an på, hvor meget du skal låne, hvor hurtigt du betaler lånet tilbage, om renten skal være fast eller variabel, og om du er helkunde.

Renten afhænger bl.a. af:

 • Dit låns løbetid
 • Om dit lån er med fast eller variabel rente
 • Om dit lån er med eller uden afdrag
 • Hvor stor en sikkerhed du kan komme med

Hvad skal du vide om renten på boliglån?

Når du som boligkøber eller boligejer ved en smule om renten på boliglån, bliver det også nemmere for dig at vælge, hvilken lånetype som passer til dine behov og din økonomi. Renten har nemlig stor betydning for, hvor meget du skal betale i ydelse på lånet. Derudover kan renten også have stor betydning, hvis du vælger at indfri gælden før tid, da renten afgør, hvad en tidligere indfrielse vil koste dig. Hvis du er klædt ordentligt på, har du også nemmere ved at finde det billigste huslån og det bedste huslån, der matcher dine ønsker og behov.

På din rejse til et boliglån vil du støde på valget om du skal have en fast eller variabel rente også kaldet flexrente. På et lån med fast rente er renten fast gennem hele løbetiden. I Danmark finansieres cirka halvdelen af boligejere deres bolig gennem et fastforrentet lån. Som regel betaler du en højere rente på et fast forrentet lån, da du betaler for sikkerheden og gennemsigtigheden.

I det modsatte hjørne har vi lån med variabel rente eller flexrente. Her er renten, som navnet antyder, variabel. Det vil sige at ydelsen vil følge renteudviklingen og dermed sandsynligvis ændre sige i løbet af dit låns løbetid. Kort forklaret vil din ydelse stige, hvis renten stiger, og din ydelse vil falde, hvis renten falder. Der er ingen der kan forudsige renteudviklingen, og derfor skal du sørge for at have luft i din økonomi, hvis renten stiger. Renten er ofte lavere på disse lånetyper, men risikoen er også højere.

Idet du skal søge om et boliglån, eller du har en høj rente på dit boliglån, er det altid en god ide at undersøge markedet og indhente flere tilbud fra forskellige banker. Derved er du altid sikker på, du får det bedste boliglån, som matcher dine behov bedst.

Hvad er renten på et boliglån?

Typisk vil boliglånsrenten ligge et sted mellem 3-15%. Renten på boliglån er forskellig fra bank til bank, og kommer an på, hvor meget du skal låne, hvor hurtigt du betaler lånet tilbage, om renten skal være fast eller variabel, og om du er helkunde.

Sådan får du renten ned

Jo bedre økonomi og mere sikkerhed i boligen, jo lavere rente kan du få på dit boliglån – Renten afhænger af din økonomiske situation:

 • Din gæld
 • Din formue
 • Dit rådighedsbeløb
 • Hvilken sikkerhed du kan stille i boligen

Lån til hus – Sådan finder du det billigste boliglån

Hvis du er på udkig efter det billigste boliglån, er det altid en god ide at undersøge markedet og indhente tilbud fra forskellige banker og sammenligne priser og vilkår. Dette er glædende for alle slags lån, da du aldrig skal tage det første og bedste lån, du får tilbudt, uden at have undersøgt markedet. Dermed er du sikker på at finde det bedste boliglån til lige præcis dine behov. Som tommelfingerregel skal du huske kun at sammenligne ydelsen på lån, om har samme lånebeløb og løbetid. Eller vil du snyde dig selv for at finde det billigste huslån.

3 hurtige til et billigere boliglån

 1. Indhent altid flere konkrete tilbud fra forskellige banker og vær ikke bange for at skifte bank for at få det billigste lån. Du kan blandt andet bruge bank service for at få gratis tilbud fra andre banker.
 2. Vær opmærksom på rentespænd. Nogle bankers lån varierer utroligt meget.
 3. Kig på de samlede omkostninger i stedet for at blive fristet af en umiddelbar lav rente. Etableringsomkostningerne kan variere meget fra bank til bank. Se altid efter ÅOP.

Hvad er ÅOP på boliglån og huslån?

ÅOP viser de samlede årlige omkostninger i procent. ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger til oprettelse af lånet, gebyrer, plus de renter du skal betale. Renterne og etableringsomkostningerne bliver fordelt ud over de år, som du skal betale lånet tilbage over.

Det er altså ÅOP der giver dig det bedste billede af, hvad det koster at tage et boliglån. Renten kan nemlig godt være meget lav, men det hjælper dig ikke, hvis etableringsomkostningerne til gengæld er tårnhøje.

Noget andet du skal tænke over, når du vælger boliglån er, at jo tættere ÅOP og renten er på hinanden, jo lavere betyder det, at etableringsomkostningerne er. Det gode ved at etableringsomkostningerne på boliglånet er lave, er at du ikke mister nær så mange penge, hvis du betaler lånet ud hurtigere, end du havde regnet med.

Alle lånegivere er forpligtet til at oplyse, hvad lånets ÅOP er. På den måde kan du nemt sammenligne, hvilket lån der har de laveste omkostninger, før du ansøger om forbrugslån eller et samlelån. Du kan sammenligne banker, der tilbyder et boliglån i vores liste herover. Så er du sikker på, at du vælger det lån, der passer bedst på netop dig og din økonomi.

Et boliglån har flere navne

Når du undersøger din mulighed for at tage et boliglån, kan du støde på produkter som f.eks. boligkredit, prioritetslån og huslån. De er begge boliglån, men dog på lidt andre præmisser. Derfor løber vi dem igennem her, så du er klædt helt på til at træffe den rigtige beslutning. Det er værd at bemærke der er tale om samme slags lån ved forældrekøb, også selvom du køber boligen til dit barn.

Boligkredit er en form for kassekredit, som etableres med sikkerhed i fast ejendom. Boligkredit og prioritetslån er som udgangspunkt det samme, men de to typer lån kan alligevel variere fra bank til bank. Der kan for eksempel være forskel på om udgangspunktet er, at du nedbringer gælden og over hvor lang tid. De to typer lån fungerer begge som en kassekredit, hvor du har mulighed for at hæve og sætte penge ind på din konto, når det passer dig og din økonomiske situation.

For tiden er visse renter på boligkreditter faktisk så lave, at denne type lån i visse situationer kan konkurrere med realkreditlån særligt fra 60-80% belåning. Dermed kan du finansiere dele af din bolig med et boligkredit- eller prioritetslån. Men til trods for dette skal du alligevel huske på, at boligkredittens rente er noget højere, fordi der skal betales for fleksibiliteten i at kunne hæve og indsætte penge på sin konto. Derfor kan man argumentere for, at lånet egner sig bedst som supplement til et realkreditlån.

Boligkredit eller prioritetslån kan også bruges, hvis du har friværdi i huset og ønsker at investere i et nyt køkken, renovere badet eller noget andet.

Hvad er prioritetslån og boligkredit

Du går måske og drømmer om at købe en ny bolig eller måske renovere din nuværende bolig. Med et boligkredit- eller prioritetslån har du nemlig mulighed for at købe en ny bolig eller forbedre den bolig, som du bor i. Kort fortalt er et prioritetslån et fleksibelt alternativ til et realkreditlån. Et prioritetslån fungerer helt simpelt, som kassekredit og har derfor en relativ lav rente. Ligesom et realkreditlån kan du med et prioritetslån låne op til 80% af din boligs samlede værdi.

Idet du optager et prioritetslån, bliver pengene sat ind på en særlig konto, og du har nu mulighed for at hæve og sætte penge ind på denne konto. Det kan give dig en stor fleksibilitet til din privatøkonomi, da du kan trække på prioritetslånets kassekredit, hvis du valgte at renovere din bolig.

Normalt er det billigst for dig at finansiere en ny bolig gennem et realkreditlån, men i visse tilfælde kan det være en fordel at fravælge realkreditlånet og gå med et prioritetslån.

Nedenfor finder du en liste over fordele og ulemper ved eller prioritetslån.

Huslån – fra lejlighed til hus

Mange mennesker når til et punkt i deres liv, hvor de vælger at flytte fra lejlighed til hus. Da det er de færreste, som kan finansiere et nyt hus af egen lomme, vælger de fleste at finansiere deres nye hus med et huslån.

Nogle kunne tro, at der var forskel på finansiering til hus og ejerlejlighed, da et hus ofte er større, og nogle gange kræver det en større gæld, når du vil lån penge til hus. Men trods disse forskelle, kan du finansiere et hus på præcis samme måde som en ejerlejlighed. Det vil sige, du kan låne op til 80% af husets værdi via et realkreditlån, 15% via et huslån og de sidste 5% skal du som minimum komme med selv, f.eks. via en opsparing.

Som med alle former for boligfinansiering er det altid en god ide at indhente huslån fra flere forskellige banker. På den måde kan du finde det bedste huslån, der matcher din økonomiske behov og ønsker. Mange leder ofte det billigste huslån, men husk at lånet skal passe til din økonomi. Derfor vil det billigste huslån altid være det lån, som matcher din ønsker og økonomi, men samtidig tilbyder den bedste månedlig ydelse.

Huslån eller boliglån?

Kært barn har mange navne og dette gælder så sandelige også for boliglånet eller huslånet. De fleste vil ofte omtale finansiering af en bolig, som et boliglån. Men hvis du leder efter finansiering til et hus, tror de fleste, at de skal lede specifik efter et huslån. I sidste ende er et huslån det samme som et boliglån, og du vil kunne få den samme rente, ÅOP, omkostninger etc., hvis du vælger et huslån eller boliglån. Det vil altså ikke gøre nogen forskel, om du kalder din boligfinansiering – et huslån eller boliglån.

Boliglån som studerende

Mange unge vælger at købe deres første bolig, imens de studerer, og derfor er det vigtigt at du finder det bedste boliglån. Et boliglån kan nemlig have stor betydning for din privatøkonomi.

Selvom du er studerende, har du stadig mulighed for at optage et boliglån, hvis du står og skal købe en ejerbolig eller andelsbolig. Du skal bare være opmærksom på, at vilkårene for studerende er de samme som for alle andre, og derfor er der ingen studierabatter at hente. Som regel er studerendes indkomst relativ lille, og derfor er det begrænset, hvad du kan få lov til at låne, hvis der også skal være plads til at nyde ens ungdom. Mange studerende vælger derfor at optage et boliglån, til køb af en andelsbolig, også kaldet et andelsboliglån. Andelsboliger er ofte billigere end ejerboliger. Derfor er der større chance for, at du kan få lov til at låne til en andelsbolig.

Hvordan låner du til et boligkøb?

Det er de færreste som kan finansiere deres nye bolig kontant, og derfor er mange på udkig efter finansieringsmuligheder til et boligkøb. I forbindelse med et boligkøb kan du finansiere 80% af boligens pris via et realkreditinstitut. Ud af de resterende 20% kan du finansiere 15% via et boliglån hos banken og de sidste 5% skal du selv komme med som udbetaling.

Hvad er et tillægslån?

Et tillægslån er som oftest et realkreditlån, men det kan også godt være et boliglån eller en boligkredit. Et tillægslån er en belåning af friværdien i din ejendom. Hvis du betaler afdrag på dit lån, sparer du op i din bolig. Den opsparing i kombination med en evt. værdistigning på ejendommen kaldes friværdi, og den kan du belåne med et nyt realkreditlån eller boliglån.

Friværdien kan også stige f.eks. fordi ejendomspriserne stiger eller fordi en forbedring af boligen, så som et nyt køkken eller bad, gør boligen mere værd. I en helårsbolig må gamle og nye realkreditlån tilsammen svare til højst 80%. af boligens værdi. For fritids- eller sommerhuse er grænsen 75%. Et tillægslån er altså, som navnet antyder, et lån, du optager i din ejerbolig som tillæg til eksisterende realkreditlån og/eller boliglån, du i forvejen har.

Tillægslån eller omlægning

Når du optager et tillægslån, kan det være, at din bolig vurderes på ny. Afhængig af dine nuværende lån kan det i visse tilfælde betale sig at slå dine lån sammen ved at lave en omlægning af lånene, da det muligvis kan betyde en lavere samlet bidragssats på dit realkreditlån eller boliglån. Det kommer selvfølgelig an på din individuelle økonomi og hvilken type lån, du allerede har. En boligkredit kan også være en mulighed. Boligkreditten har den fordel, at den er knyttet til en anden konto, hvor det indestående bliver modregnet det udestående, før der bliver beregnet renter.

Huslån – Hvad er afdragsfrihed?

Når man skal finansiere sin bolig, er det muligt at få afdragsfrihed i op til 10 år. Faktisk er det nu muligt at opnå 30 års afdragsfrihed, men det kræver høj friværdi i boligen, og er derfor ikke en mulighed for nye boligejere. Afdragsfrihed gør det muligt at sidde billigere hver måned, da man kun betaler renter og bidrag.

Her afdrager man ikke på hovedstolen under den afdragsfrie periode, hvilket betyder, at den månedlige ydelse vil stige efter endt afdragsfrihed. Dette skyldes, at man nu skal betale afdrag på lånet, hvor ydelsen nu udgør både renter, bidrag og afdrag.

Boliglån til andelsbolig

Er det en andelsbolig, som du skal investere i, er det ikke muligt at få et realkreditlån, og derfor er et andelsboliglån din eneste mulighed. Når du tager et boliglån til at købe en andelsbolig, låner banken dig pengene mod at få sikkerhed i andelen. Det betyder, at hvis du ikke betaler lånet tilbage, så kan banken overtage din andel.

I lang tid har det kun været muligt at få et lån med variabel rente, hvis man skulle låne til en andelsbolig. De seneste år er nogle pengeinstitutter dog begyndt at tilbyde andelsboliglån med fast rente. Det er godt nyt for dem, der gerne vil have ro i maven, og vide at renten ikke lige pludselig stiger.

Ved et variabelt forrentet lån, får man en lavere rente her og nu, men man er også mere følsom overfor pludselige rentestigninger. Ved et fastforrentet lån betaler man et lidt højere beløb for at kende sin rente i en længere årrække.

Et lån med fast rente vil være dyrere at etablere, og hvis renten forbliver lav, vil det derfor bedre have kunnet betale sig at tage et lån med variabel rente. Men hvis renten nu skulle stige, så er du bedre stillet med fastforrentet lån.

Derudover er der forskel på, hvor risikovillig man er. Hører du til dem, der ikke kan sove om natten, fordi du ikke ved, om renten ændrer sig, så er det værd at gå efter en bank, der tilbyder andelsboliglån med fast rente. Du kan bruge vores hjemmeside til at sammenligne andelsboliglån.