Investering i aktier skal være nemt og enkeltInvester og køb aktier på vores brugervenlige platform. På vores brugervenlige platform får du adgang til aktier fra hele verden – alle sammen organiseret, så du hurtigt kan sortere og filtrere dem efter, hvad du tror på. Opret en konto i dag og bliv inspireret af vores investeringstemaer, så du er klar til din næste investering.

Hvorfor investere i aktier hos Saxo Bank?

Konkurrencedygtige priser.
Invester i nordiske aktier fra 0,035% og amerikanske aktier fra 0,05% i kurtage.

Adgang til 22.000+ aktier.
Invester i over 22.000 aktier på 50+ børser verden over med den samme Saxo Bank-konto.

Prisvindende platform.
Invester i aktier på mange forskellige måder på en platform udviklet til dig og dine behov.

Ekspertservice gennem 25 år.
Saxo Bank tilbyder service i verdensklasse døgnet rundt og har mere end 820.000 tilfredse kunder.

Aktiehandel for begyndere - Sådan kommer du i gang med at investere i aktier

Investering i aktier har historisk set været en glimrende investering, hvor afkastet har været højere end de renter, som bankerne har haft tilbudt. Før inflation medregnes, har aktiemarkedet haft et gennemsnitligt afkast på 8-10% årligt.

I takt med at disse renter nu enten er på 0%, eller måske endda negative, bør man overveje at investere en del af opsparingen i aktier. Hvis du er nysgerrig på aktiehandel og gerne vil læse mere om, hvordan du kommer i gang med at købe aktier, har vi samlet vigtig viden og gode råd lige her.

1. Bliv klogere på investering og aktiehandel

Det er vigtigt at understrege, at man ikke behøver at være ekspert på emnet for at komme i gang med at handle aktier, men vi anbefaler stadig, at man sætter sig ind i de mest basale ting omkring investering i aktier. Heldigvis er du allerede i gang med dette, og du kan læse meget mere om aktier og investering her hos Saxo Bank. Du kan finde en masse artikler og podcasts, og så har vi også lavet en række kurser, hvor du kan lære mere om vigtige begreber indenfor investering.
Få inspiration fra Millionærklubben

2. Læg dig fast på, hvor meget du vil investere i aktier for

Når du føler dig vidensmæssigt klædt på til at investere i aktier, skal du lægge dig fast på, hvor meget du gerne vil investere. Regel nummer 1 er, at du ikke skal investere penge du ikke har, eller ikke har råd til at tabe.

Derudover bør du lade være med at investere penge, som du skal bruge snart. For selvom aktiemarkedet historisk set har givet et godt afkast, kan der sagtens være store udsving fra år til år. Det er ikke uset, at markedet har faldet med 10-20% ét år for så at stige igen de kommende år.

Derfor er det ganske risikabelt at investere store beløb, hvis du ved, at du skal bruge dem igen lige om lidt. I stedet bør du købe aktier for de penge, som du allerede ved, at du ikke skal bruge igen de næste mange år.

3. Bestem dig for en strategi

Når du er har lært mere om aktiehandel, og du har besluttet dig for, hvor meget du gerne vil investere for, skal du bestemme strategien for dine investeringer. Der er nemlig flere måder, hvorpå du kan investere og købe aktier, så derfor gælder det om at finde en strategi og holde fast i den.

Hvis du ikke har noget imod at lave grundig research og analyse af forskellige virksomheder, er enkeltaktier en glimrende mulighed. Ved enkeltaktier køber du aktier i én enkelt virksomhed (f.eks. Nordea, Vestas eller lignende) ad gangen.

Hvis du ikke ønsker at skulle analysere virksomheder og årsregnskaber, kan du sagtens vælge en mere passiv tilgang, hvor du slipper for analysearbejdet, men stadig kan få et stabilt afkast. Du kan nemlig vælge at investere i forskellige investeringsforeninger, indeksfonde og ETF’er, hvor investeringen i princippet bliver klaret for dig.

I disse varianter bliver dine penge spredt ud på forskellige aktier inden for et givent område, som investeringsforeningen, indeksfonden eller EFT’en specialiserer sig i. Som regel vil de enten specialisere sig i et givent emne, f.eks. medicin eller bæredygtighed, eller have en region eller nation som specialområde.

Hvis du vil, kan du selvfølgelig også sagtens kombinere enkeltaktier med investeringsforeninger, indeksfonde og ETF’er.
Læs mere om ETF'er

4. Opret en investeringskonto

For at komme i gang med selve aktiehandlen skal du oprette en investeringskonto. Hos Saxo Bank har vi flere forskellige typer af konti, som du kan oprette. Hvis du ikke har en i forvejen, er en Aktiesparekonto et godt sted at starte grundet de attraktive skatteforhold på netop denne type konto.

Hos Saxo Bank betaler du intet gebyr for at oprette en Aktiesparekonto. Samtidig kan du handle til nogle af de laveste kurtagesatser i Danmark uden nogen form for konto- eller depotgebyr.

5. Vælg og køb aktier

Når du har besluttet, hvor meget du gerne vil investere for, har lagt dig fast på en strategi og har oprettet en konto til selve aktiehandlen, er det tid til at vælge, præcist hvad du gerne vil investere i. Til denne udvælgelse har vi fem gode råd:

  • Invester kun i virksomheder, du forstår
  • Diversificer din portefølje
  • Tænk langsigtet
  • Invester løbende
  • Bevar roen, når aktiemarkedet falder

Brugervenlig investeringsplatform

SaxoInvestor giver dig alt, hvad du skal bruge for at investere hurtigt og sikkert fra ét sted. Du kan både logge ind fra din computer eller fra din mobil via SaxoInvestor appen.

Få inspiration til din næste investering.
SaxoInvestor giver dig en lang række forskellige værktøjer og hjælper dig med at finde frem til din næste investering.

Bredt udvalg af investeringsprodukter.
Få adgang til aktier, obligationer, investeringsforeninger, ETF'er og forvaltede porteføljer i verdensklasse.

Samlet porteføljeoversigt.
SaxoInvestor gør det nemt for dig at have kontrol over dine investeringer. Få et samlet overblik over din eksponering på tværs af aktivklasser, sektorer, lande og valutaer.

Gearede enkeltaktier.
Ønsker du at shorte eller geare dine investeringer på enkeltaktier kan du nemt gøre dette hos Saxo Bank.

Indeks med gearing.
Ønsker du at shorte, geare eller afdække din portefølje kan indeks være det rigtige for dig.

Aktieoptioner.
Invester i aktieoptioner på børser som CBOE, Euronext og SEHK.

Diversificer hurtigere ved at købe grupper af aktier.
ETF’er er en omkostningseffektiv og hurtig metode til at diversificere sin portefølje gennem investering i en gruppe af aktier, der tracker et bestemt markedsindeks eller en bestemt sektor.

Lad eksperterne handle for dig.
Vores eksperter investerer for dig på tværs af sektorer og lande, direkte på din konto – og så det passer til dig og din risikovillighed.

Om Saxo Bank

Mulighederne på de globale kapitalmarkeder er åbne for alle. Og vi tror på, at alle har evnerne til at gøre deres fremtidsdrømme til virkelighed. Derfor fokuserer vi på at hjælpe dig med at blive god til at investere og handle.

Få adgang til over 65.000 finansielle produkter samt alt, hvad du skal bruge for at træffe dine investeringsbeslutninger på et informeret grundlag, når du skal føre dine planer ud i livet.

Hele verden lige ved fingerspidserne.
Med Saxo Banks platforme har du alt, hvad du skal bruge for at navigere på de globale markeder, lige ved fingerspidserne. Vælg mellem et bredt udvalg af finansielle produkter og hundredvis af forskellige måder at handle og investere på.

Fokuseret på dine mål, ikke vores.
Vi finder de bedste produkter på markedet, som passer til dig og dine behov. Som uafhængig leverandør af disse tjenester kan vi tilbyde upartisk support for at hjælpe dig med at nå dine mål, ikke vores.

Hver eneste beslutning tæller.
Du har brug for de rette oplysninger for at kunne træffe de rette beslutninger. Vi hjælper dig med at navigere på de finansielle markeder ved hjælp af udvalgte investeringstemaer, markedskommentarer fra eksperter, notifikationer på din mobil, grafværktøjer og forskellige webinarer.

Investér på dine vilkår.
Uanset om du ønsker at øge din formue langsomt med en lav risiko, eller du vil gå efter hurtig fortjeneste fra kursudviklinger på kort sigt, kan vi hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine penge. Opbyg din portefølje, så den passer til dig og din risikoprofil, og implementer din strategi ved hjælp af værktøjerne på vores platforme.

Med dansk banklicens og fuldt reguleret.
Saxo Bank er en fuldt reguleret bank med licens, som er brancheførende og efterlever strenge lovkrav i 15 retssystemer, herunder Danmark, Storbritannien og Singapore, og som har banklicens i Danmark og Schweiz.

Dine penge er beskyttet hos os.
Når du indbetaler penge på en Saxo Bank-konto, er dine penge i sikre hænder, fordi de står sikkert på mindst én separat konto, og de er beskyttet via Garantiformuen under Finansiel Stabilitet.

Vi sætter barren højere.
Vi går forrest for at sikre, at kunderne får en god oplevelse og for at fremme gennemsigtigheden inden for finanssektoren. Som konsekvens deraf har vi truffet de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at vi fuldt ud efterlever FX Global Code of Conduct.

Saxo Bank er leverandør til mere end 200 + banker og børsmæglere samt mere end 400+ finansielle institutioner.
Vores teknologi hjælper virksomheder i alle størrelser med at få adgang til de globale børser. Banker, børsmæglere, finansielle rådgivere, fintech-virksomheder og andre partnere bruger vores kapitalmarkedsløsninger til at levere handels- og investeringsservices til deres kunder.

Markederne står aldrig stille. Og det gør vi heller ikke.
Vi stiller hele tiden spørgsmålstegn ved vores data og bruger dem til at informere og forbedre det, vi kan tilbyde vores kunder, samt hvordan vi gør det. Inspireret af vores fælles værdier, der er formuleret i Saxo Banks mission, er vi et proaktivt team med forskellige færdigheder og baggrunde, som alle er fokuserede på at levere en investerings- og handelsoplevelse, der er i konstant udvikling.

Vores fokus på at være de bedste i branchen gør, at vi altid tænker fremad og udfordrer status quo. Vores ledelse, branchespecialister og teknologieksperter deler løbende deres ”thought leadership”-artikler om alt fra de problemstillinger, udbydere af finansielle serviceydelser står over for, til den globale udvikling inden for fintech.
Disclaimer. No Investment Advice Provided.

Any opinions, discussions, reports, news, research, analysis, prices, as well as any other data presented on this website, is information on general financial markets, use it only in educational and entertainment purposes, and is not a recommendation on investment. Opinions, market data, recommendations, as well as any other information can be changed at any time without notice. Simple-invest.info is not responsible for any loss or loss, including, but not limited to, any profit loss due to directly or indirectly using such information or confidence.

Privacy of Site | © 2023 All rights reserved.

Need help? Contact us!